Cuvântul primarului

gheorghe_damian Dragi prieteni,

 

Vă mulțumesc pentru că ați accesat pagina de internet a Primăriei Comunei Ciugud. Mediul on-line ne permite să fim la un click distanță de dumneavoastră și încercăm să vă oferim prin acest site servicii publice digitale care să vă ajute să economisiți timp prețios.

Chiar dacă suntem una dintre administrațiile locale din România care a făcut pași extrem de importanți în digitalizarea serviciilor publice, îndrăgim în continuare interacțiunea umană: caldă, emoționantă și cu sentimente curate.

Iată de ce vă lansăm cu drag invitația de a vizita Comuna Ciugud, de a veni în inima Transilvaniei. Iubim satul românesc și de aceea luptăm în fiecare zi pentru a demonstra că se poate face performanță administrativă și în zona rurală.

Promovăm valorile europene, dar nu uităm tradițiile, obiceiurile, portul și cântul strămoșesc. Ele sunt zestrea cea mai de preț a neamului nostru. Avem obligația să o păstrăm și să o predăm mai departe copiilor noștri, învățându-i de ce trebuie să ne respectăm tradițiile și să ne iubim satul românesc.

Respectăm identitatea rurală, dar am dezvoltat comuna noastră cu fonduri europene astfel încât Ciugudul este astăzi promotorul conceptul „Smart Village”. Investim în educație și vrem să demonstrăm că școala de la țară are viitor, astfel încât am creat prima școală „smart” din mediul rural din România.

Despre noi se spune de multe ori „Ciugud to be true” ca și când tot ceea ce vei vedea aici este prea frumos să fie adevărat pentru o comună românească. Cu riscul de a repeta obsesiv, vă spunem că la Ciugud este doar NORMALITATEA care ar trebui să se regăsească în fiecare sat din România. Este normalitatea pe care o merită fiecare român. Iar această normalitate se construiește doar dacă crezi în comunitatea ta, în oamenii care, la rândul lor, au avut încredere în tine să îi reprezinți. De aici, alături de o echipă de oameni profesioniști, poți începe să visezi, iar apoi prin muncă și seriozitate să transformi visele în realitate.

Noi, echipa administrativă a Comunei Ciugud, am arătat că se poate și suntem mereu deschiși să împărtășim din lucrurile bune pe care le-am făcut, dar și să învățăm din alte exemple pozitive. Vă așteptăm să ne scrieți, să ne contactați sau să ne vizitați direct la Ciugud. Promitem că vom fi gazde faine, așa cum sunt toți ardelenii.

 

Cu gânduri alese,

Gheorghe Damian

Primarul Comunei Ciugud