INFORMARE OFICIALĂ privind cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 din Ciugud

08.08.2020    #Ciugud_Responsabil - Informații oficiale COVID-19    Primăria Comunei Ciugud

macheta_covid_buna

 

Din păcate nici comuna noastră nu a fost ferită în ultima vreme de virusul necruțător și avem astăzi raportate 5 cazuri de îmbolnăviri cu COVID – 19. Având în vedere mediatizarea intensă a acestei situații de către presa locală, rugăm cetățenii să nu intre în panică pentru că nu este vorba de un focar în comunitate. Cele 5 cazuri sunt membri ai aceleiași familii și toți sunt asimptomatici.

Vă asigurăm că persoanele diagnosticate sunt extrem de responsabile și au oferit întreg sprijinul Direcției de Sănătate Publică Alba pentru ancheta epidemiologică specifică în astfel de cazuri. Cazul a fost descoperit în urma unei testări voluntare deoarece niciunul dintre membrii familiei nu a prezentat simptome specifice.

La nivelul Primăriei Ciugud monitorizăm cu atenție evoluția situației și în cazul în care se impune, vom dispune măsuri suplimentare pentru protejarea comunității noastre.

Facem un apel către jurnaliști SĂ NU CREEZE PANICĂ în mica noastră comunitate, să contacteze direct Primăria sau DSP Alba pentru informații oficiale și să NU folosească SURSE NEAUTORIZATE. Suntem deschiși, transparenți și, așa cum credem că am demonstrat, tratăm cu cea mai mare seriozitate fiecare problemă legată de pandemie.  

 

Pe voi, toți prietenii noștri, vă rugăm să nu uitați că pentru a opri răspândirea virusului totul depinde de fiecare dintre noi și TREBUIE SĂ NE PROTEJĂM!

  • Poartă mască în locuri aglomerate sau chiar dacă mergi la un prieten sau la o rudă! Masca îți poate proteja sănătatea sau chiar viața!
  • Dezinfectează-ți cât mai des mâinile cu apă și săpun sau cu substanțe biocide specifice!
  • Nu ignora simptomele unei posibile îmbolnăviri și la primele semne anunță medicul de familie!

 

FII SMART!

Virusul nu te ocolește, dar tu îl poți ocoli!

Ai grijă de tine și de cei dragi!

 

4